Navijači Zakse (©CEV)
Navijači Zakse (©CEV)

"Stožice" spremne za odbojkaški spektakl, Poljaci kao i uvek najglasniji (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.05.22. | 17:44

Ljubljana je danas centar evropske odbojke, pohrlili navijači iz Italije, Turske i Poljske

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Ljubljane)

Najbolje ekipe u muškoj i ženskoj evropskoj odbojci danas se u Ljubljani bore za evropsku titulu. Program otvaraju od 18 časova odbojkašice Koneljana i Vakifbanka, a od 21 čas će na teren izaći Trentino i Zaksa. Mnogo pre početka utakmice navijači su već bili spremni za veliki izazov.

Izabrane vesti

Okupirali su potpuno centar grada. Svako u svojim bojama i sa spremljenim rekvizitima. Bubnjevi su se čuli sa svih strana... Najglasnije su bile pristalice Zakse, koje su potvrdile da su Poljaci odbojkaška nacija.

Ujutru i tokom dana pevali su po glavnim ulicama, a ispred hale su bili već oko pet, iako njihova utakmica počinje od 21 čas.

Italijani su se trudili da im uzvrate na pravi način. Kako se moglo čuti, neki su do Ljubljane kolima putovali čak 15 sati. Ali, to nije uticalo na njihovo raspoloženje.

(Mozzart Sport)(Mozzart Sport)

Velika borba na terenu je zagarntovana, a zanimljiv "okršaj" će imati i publika. Svaki klub ima određenu grupu navijača, tribine će biti skoro potpuno popunjene i samo je pitanje ko će odneti pobedu.

Italijani na tribinama imaju procentualno najveće šanse za slavlje jer dve ekipe iz njihove zemlje danas nastupaju. Trentino u muškoj konkurenciji i Koneljano u ženskoj.

(Mozzart Sport)(Mozzart Sport)

Iako su rivali, nigde nije mogla u toku dana da se vidi neka neprijatna scena. Svako je navijao iz sve snage za svoj tim, a ne protiv protivničkog. Odbojka je ipak poznata kao sport u kome nema većih sukoba...


tagovi

CEV Liga šampionaOK ZaksaTrentinoImoko Koneljano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara